10 Kasım 2015 Salı

Polar pijama takımı- üst dikimi

Merhabalar
Pijama takımını tamamladım. Sizler için fotoğrafladım ve elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalışacagım. Bende ilk kez kol diktim. Korktuğum kadar değilmiş. İlk denememi ucuz bir kumaşla yapmak istedim ki olmazsa canım yanmasın diye ama ilk seferde oldu kolaymış :) 
Bu arada merak edenler için polar kumaşımın eni 2 metreydi metre fiyatı da 5 tl idi. 

Gelelim detaylı anlatıma ;

Kumaşın üzerine kızımın atletini koydum. Ön ve arka olmak üzere 2 parça kestim.  Ön parçanın yakasını biraz daha oyuk kesin.
Bu arada kumaşın esneyen kısmının en olmasına dikkat edin keserken.
Ön ve arka parçayı omuzlardan iğneleyin. Kolunun altına denk gelecek şekilde ve duruşu aşağı doğru biraz eğik olacak kumaşı ikiye katlayıp yerleştiriyoruz. Ve kol ölçüsünde çizip kesin. Çizim için tebeşir kullanabilirsiniz daha kolay oluyor.
Kesilmiş hali bu şekilde olacak.
Kestiğiniz kol parçası da bu şekilde görünecek.
Ve işte dikiş işlemine başlamadan önce bu şekilde 4 parça olacak.
Omuzları birleştirip dikiyoruz.
Bu noktada öncelikle şunu belirtmek istiyorum kol dikmek için bir çok yöntem var ben bunu tercih ettim ve gayet kolay geldi.( dip not olarak hiç bir dikiş eğitimim olmadığını da belirteyim. Tamamen deneme yanılma yoluyla araştırarak öğrendiğim bilgilerdir. )
Anlatıma devam edecek olursak; omuzları birleştirdikten sonra fotoğraftaki gibi yerleştiriyoruz kolu.
Ve iğneleyerek iyice yediriyoruz kumaşa.
İğneli yerden dikiyoruz. Aynı işlemi diğer kol içinde yapıyoruz.
Kollar dikildikten sonra fotoğraftaki gibi kol altını ve yanları iğneleyip dikiyoruz. Ve bitti bile :) beli,kolu ve yakayı içe kıvırıp dikiyoruz. Ben deseni bir türlü beğenemedim bu yüzden kurdelelerle biraz süsledim. Yakaya isterseniz biye de geçebilirsiniz. Biye dikimi için ilk yazıma bakabilirsiniz orada detaylı anlatmıştım.

 Pijama altının dikimini de bir önceki yazıda bulabilirsiniz.


Sevgiler ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder