7 Ocak 2016 Perşembe

Oyun evi


Merhaba uzun bir ara verdiğimin farkındayım. Ne zormuş taşınmak, yerleşmek. Hala daha da tam bitmiş değil. Dikişlerime başlayamadım ama önceden bitirmiş olduğum oyun evini sizlerle paylaşacağım.

Bu aralar bu evler çok moda profesyonellerin fiyatları da malumunuz 500₺den başlıyor. Çocukken hangimiz yastıklardan ev yapıp içine girmedik ki? İşte bu düşünceyle çıktım yola ve kızıma oyun evi yapmaya karar verdim. Her bir aşamasını düşünmek planlamak ciddi zamanımı aldı.
Bu iskeleti. Doğalgaz döşemede kullanılan plastik borulardan yaptık. Bu boruları her yerden temin edebilirsiniz. Ama bu borular birbirlerine direk geçmiyor ağız ölçüleri eşit bu nedenle  önce özel bir kaynak makinası ile ağızları birbirine göre ayarlanıyor. Bu makina tahminim yüksek fiyatlıdır ama bu makinası olan birinden kullanım için rica edebilirsiniz diye düşünüyorum. Biz eşimin iş yerinde yaptırdık. Ya da tanıdığınız bir doğalgaz firması var ise yaptırabilirsiniz. İskeletin ölçüsü 70x110 cm.
Öncelikle tepeyi dikerek başladım. Filli bir kumaş tercih ettim çocuksu durması için. Fillerin yönünü ayarlamak için çatıdan kesip doğru yönlerde birbirine diktim. Yanlarına 2 tane pencere açtım.
Arka tarafında düz pembe kumaşla diktim kapattım. Bu fotoğrafta görüldüğü gibi kumaşı iskelete sabitlemek için her boruya denk gelecek şekilde bağcıklar yaptım onları boruya bağlıyorum. 
Ve bu da bitmiş hali. Pencereler perde yaptım perdelerin kenarında da bağlamak için ipler var. Kapısını da perde sistemi gibi yaptım kenardan ipler var istediğimde bağlıyorum. Kızım çok beğendi. Severek oynuyor. Çok profesyonel bir dikiş olduğunu iddia etmiyorum baya bir zorlandım dikerken. Küçücük makinayla dikmek bir hayli zor oldu. Ama değmiş değil mi ? 😊 sizler de oyun evi yaparsanız lütfen bizimle de paylaşın,blogta yayınlayalım hepimize fikir olsun.
Email: Ezgicanitok@hotmail.com
İnstagram: ezgicanitok
*Merak edenler için yanda görülen sarı salıncak koçtaştan alınmıştı.
Duck bezi kumaş kullandım. Metresini 10₺ den aldım. 4 metre kumaş gitti toplam. Yani 40₺ ye mal ettim bu evi 😊 (iskelet eşimin iş yerinden olduğu için)..
Sevgiyle kalın ..

12 yorum:

  1. Borularin boyutları ne acaba? Elinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazıda paylaşmıştım ölçüleri 70x110 cm.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. Mrb ezgi hanım acaba yerden çatıya kadar olan yükseklik kaç cm oldu bugün esimde yaptırmış ama kocaman olmuş kisalttircaz da ölçü verirmisiniz tam tesekkurler simdiden

      Sil
    3. 105 cm yükseklik de şimdi ölçtüm. Kolay gelsin :)

      Sil
  2. Gerçekten çok güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel olmuş keşke çatı üst taraf renkli kalan kısımlar tek renk pembiş tercih etseydiniz o Zaman fevkalademin fevki olurdu kumaş seçiminiz çok şirin güle güle oynasın sağlıcakla büyüsün kızınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)

      Sil
    2. portatif bir oyun odası olsa yani istediginiz zaman kurabileceginiz nasıl olurdu biz o şekilde imalat yapmayı düşünüyoruz hafif vede şık
      şu an arge aşamasındayız bilgi almak istedim 50lira gibi fiyata satışa sunmak için çalışıyoruz sizce bu fiyat uygunmudur????

      Sil
  4. Uçlara geçme parçalar var yapi marketlerde bulabikirsiniz kilitli klipsli yada borulara dişi-erkek oluklu uç kaynatıp cevirerek vidalanan portatif bir sistem yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. Uçlara geçme parçalar var yapi marketlerde bulabikirsiniz kilitli klipsli yada borulara dişi-erkek oluklu uç kaynatıp cevirerek vidalanan portatif bir sistem yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş 😍😍😍 kumaş be kadar gitti acaba

    YanıtlaSil